De lekkerste kipvleugels

  • 1 kg kippenvleugels
  • 8 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 5 cm gember, geperst
  • 2 stengels sereh (citroengras), gekneusd
  • 2 sinaasappels, schil geraspt en uitgeperst
  • 100 gr suiker
  • 2 eetl Thaise vissaus

Zet de oven op 180 C. Bak sjalotjes, knoflook, gember, sereh, sinaasappelrasp in wat olie aan, doe er wat sap bij, de suiker, de vissaus en 150 ml water. Laat inkoken tot stroperig. Doe zout en peper over de kipvleugeltjes en bak ze snel in porties mooi bruin in een koekenpan. Leg ze in een ruime ovenschaal, giet de saus er over, wentel de stukjes kip goed door de saus en schuif drie kwartier in de oven. Halverwege nog een keer omscheppen. Beetje peper nog. Haal direct de medaille voor populairste oma, opa, moeder of vader op. Of ben je nog jeugdig, leukste jeugd van het land! Zo lekker.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand