Ingrediënten:
1 -2 fazanten, 200 gr. geblancheerde kippenlevers, 2 goudrenetten, 2 uien, 1 el. fijngehakte amandelen, 2 el. bloem, 1 dl. bouillon, 1 1/2 dl. slagroom, 125 gr. boter, wildkruiden, zout en peper.
Bereiding:
Verwarm 25 gr. boter in een pan en bak hierin de verkleinde kippenlevers rondom bruin. Voeg de geschilde appels in blokjes, de gehakte uien, zout en peper toe en meng dit. Vul hiermee de fazant en bestrooi de buitenkant met wildkruiden. Verwarm de overige boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaat de deksel schuin op de pan en braad de fazant gedurende 20 min. Voeg de bouillon toe en stoof dit geheel nog ca. 70 min. Haal de fazanten uit de pan en houd ze warm. Giet de room in e pan en bindt het braadvocht met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met zout en peper. Bestrooi het gerecht met amandelen.
Serveertip:
Gestoofde fazant met amandelen, spruitjes, tutti frutti en gekookte aardappelen.