Ingrediënten:
1 – 2 fazanten, sap van 2 sinaasappels en 2 citroenen, 1 1/2 el. suiker, 1/2 ltr. bouillon, 1 dl. witte wijn, aardappelmeel, 1 dl. Orange curacao, 100 gr. boter, zout en peper.
Bereiding:
Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft in. Voeg de bouillon en de likeur toe en meng het geheel. Bestrooi de fazant met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin. Giet het vruchtensap mengsel in de pan en stoof het geheel ca. 80 minuten. Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht. Neem de fazant uit de pan, trancheer (in stukken verdelen) en leg de stukken op een verwarmde schaal. Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Serveertip:
Gestoofde fazant met sinaasappelsaus, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.