Fazant zuurkoolschotel

Ingrediënten:
1 – 2 fazanten, 500 gr. zuurkool, 200 gr. gewelde pruimen, 100 gr. gewelde abrikozen, 1 dl. Elzasser witte wijn, 1/2 blik ananasstukjes, 50 gr. rookspek in dobbelsteentjes, 75 gr. boter, paprikapoeder, zout en peper.

Bereiding:
Vraag de poelier de fazant in vieren te snijden. Bestrooi de fazant delen met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de delen rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant gedurende 60 min. Keer de fazant delen regelmatig en voeg eventueel wat water toe bij het braden. Bak de spekblokjes uit in een diepe pan en voeg hieraan de uitgelekte zuurkool, de wijn en de inhoud van het blik ananas toe en sluit de pan. Stoof dit gedurende 30 min. Voeg daarna de pruimen. de abrikozen en de fazant toe en stoof dit geheel nog 20 min.

Serveertip:
Fazant zuurkoolschotel met aardappelpuree en een glas witte Elzasser wijn.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand