Ingrediënten:
2 hazenruggen, 1/2 fles rode wijn, 1/2 ltr water, 3 tl. tijm, 2 laurierblaadjes, 10 zwarte peper korrels, 6 jeneverbessen, 100 gr. rookspek, 2 uien, 2 bessengelei kirsch (kersenlikeur), 2 el. bloem, 30 gr. boter, zout en peper.
Bereiding:
Marineer de hazenruggen gedurende 12 uur in een marinade van wijn, water, de tijm, de laurier en de geplette peperkorrels en gekneusde jeneverbessen (in de koelkast). Zeef de marinade, bewaar deze en dep de hazenruggen droog met keukenpapier. Wentel de hazenruggen door de bloem, vermengd met zout en peper. Bak de kleingesneden spek uit in een langwerpige pan en bak hierin de hazenruggen rondom bruin. Voeg boter toe, de gehakte uien en marinade toe. Sluit de pan en stoof het geheel ca. 20 minuten. Bind eventueel bij het aangemengde bloem en maak het gerecht op smaak af met de bessengelei en Kirsch.
Serveertip:
Gemarineerde hazenrug met gestoofde bleekselderij en gekookte zilvervliesrijst.