Gevulde wilde duif (oven)

Ingrediënten:
4 wilde duiven, 250 gr. champignons, 200 gr. mager spek, 2 sjalotten, 1 el. worcestershiresauce, 2 tl. bonekruid, 1 1/2 tl. bonekruid, 1 1/2 tl nootmuskaat, 100 gr. boter, zout en peper, cocktailprikkers.

Bereiding:
Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten. Voeg de verkleinde champignons, de worcestershiresauce, het bonenkruid en de nootmuskaat toe en meng dit. Vul hiermee de duiven en maak de buikholte dicht met cocktailprikkers. Leg de duiven met de klontjes boter en leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Plaats deze in een voorverwarmde oven 200 gr. gedurende 10 min. en vervolgens op 175 gr. gedurende 25 min. Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Neem de duiven uit de oven en leg ze op een verwarmde schaal. Maak jus door water aan het braadvocht toe te voegen.

Serveertip:
Gevulde duif uit de oven met bloemkool, tomatensla en patat frites.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand