Ingrediënten:
2 hazenruggen, 1/2 blik champignons, 1 prei, 2 dl. rode wijn, 2 l. tijm, 1 tl. kruidnagelpoeder, 1 tl. nootmuskaat, allesbinder, 75 gr. boter, zout en peper.
Bereiding:
Bestrooi de hazenruggen met zout en peper. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de hazenruggen aan beiden zijden bruin. Voeg de prei in ringen, de wijn en de kruiden toe. Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven ca. 175 gr. gedurende 25 min. Keer de hazenruggen regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Neem de hazenruggen uit de braadslede en houd ze warm. Voeg de uitgelekte champignons en de allesbinder toe en verwarm dit nog 5 minuten. Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Serveertip:
Gebraden hazenrug uit de oven met gekookte spruitjes, compote en gekookte aardappelen.