Hazenrugfilets

Nodig voor de saus:

  • 50 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1/2 liter wildfond
  • 1 limoen, het sap en de rasp
  • 1 eetl. suiker
  • 1/2 dl. room
  • zout

Nodig voor de hazenrugfilets:

  • 4 hazenrugfilets
  • wildkruiden of zout en peper
  • 30 gram boter
  • 400 gram tagliatelle,gekookt

img_1907  img_1906

Bereiding van de saus:

  • Smelt de helft van de boter,voeg de bloem toe en roer alles glad.
    Laat de massa ca. 2 minuten garen.
    Voeg de wildfond toe, breng alles aan de kook en laat de saus kort zacht pruttelen.
  • Doe in een koekenpan de rasp van de limoen en strooi de suiker er overheen.
    Laat de rasp op een laag vuur karameliseren en blus af met limoensap.
    Voeg het limoenmengsel toe aan de saus en breng deze aan de kook.
    Klop de room en de resterende boter door de saus.
    Breng de saus op smaak met zout.

Bereiding van de hazenrugfilets:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Bestrooi de filets met wildkruiden of met zout en peper en bak ze om en om bruin in de hete boter.
    Zet het vlees ca. 5 minuten in de oven.
  • Laat het vlees kort rusten en snijd het in schuine plakken.
  • Maak de tagliatelle aan met wat limoensaus. Leg op elk bord een bergje tagliatelle,
    wat plakken hazenrugfilets en bieslook.
    Schenk een beetje saus op het gerecht en doe de cherry tomaatjes uit de oven erbij voor een beetje kleur op het bord.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand