Ingrediënten:
600 gr. herten poulet, 1/2 rode wijn, 2 uien, 2 goudrenetten, 1 tl. laurierpoeder, 1 tl. kruidnagelpoeder, 1 tl. nootmuskaat, 1 tl. kaneel, 1 el. ketjap, 1 tl. hete paprikapoeder, 3 sneden ontbijtkoek, bloem, 3 el. olijfolie, zout en peper.
Bereiding:
Snijd de poulet klein of vraag dit aan de poelier. Maak een marinade van de wijn, de gehakte uien en de kruiden. Laat het vlees hierin, onder af en toe keren gedurende 12 uur in de koelkast staan. Zeef de marinade, bewaar deze en neem het hertenvlees eruit. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin het hertenvlees met de uien rondom bruin. Voeg de geschilde appelen in partjes, de marinade, de ketjap, de koek in blokjes toe en sluit de pan. Stoof dit gedurende 90 min. Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak op smaak af met zout en peper.
Serveertip:
Herten goulash met gestoofde paprika’s en gekookte rijst.