Ingrediënten:
500 gr. herten poulet, 1 prei, 1 blikje tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 2 dl. rode wijn, 1 el. citroensap, 1 dl. slagroom, peterselie, selderie, bieslook, 5 cm winterwortel, 1 el. oregano, 4 el. allesbinder, 60 gr. boter, zout en peper.
Bereiding:
Snijd de herten poulet klein en bestrooi dit met zout en peper. Verwarm de boter in een pak en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee. Voeg vervolgens de puree, de kleingesneden knoflook, de wijn, het citroensap, de wortel in blokjes en de oregano toe en stoof dit gedurende 100 min. Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de room toe en de gehakte tuinkruiden.
Serveertip:
Herten stoofpot met rodekool en gekookte aardappelen of pasta.