Kalkoendijlapjes in kerriesaus

Ingrediënten:
4 kalkoendijlapjes, zout, peper, 30 gr. boter, 1 el. olie, 4 sjalotjes, 1/2 el. kerriepoeder, 1 dl. slagroom, 1 dl. kippenbouillon, 1 el. zilveruitjes, 1 tl. gedroogde of 3 takjes verse tijm, 1 el. bloem, 1 el. witte wijn en peterselie.

Bereiding:
Bestrooi de kalkoenlapjes met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in de hapjes pan en bak hierin de kalkoen aan beide zijde lichtbruin. Voeg de gehakte sjalotjes met de kerrie toe en fruit deze mee. Voeg de room, de bouillon, de uitjes, en de tijm toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende 25 min. Roer de bloem los met de wijn en voeg dit al roerende toe aan de pan. Verwarm het gerecht nog 10 min. en voeg de fijn geknipte peterselie toe.

Serveertip:
Kalkoen met kerriesaus in rijstrand en gekookte Chinese boontjes

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand