Kalkoenstoofschotel

Ingrediënten:
2 kalkoenhaasjes, zout, peper, 25 gr. boter, 1 ui, 1 tl. kerriepoeder, 2 hollandse appelen, 2 bananen, 2 schijven ananas, en 2 el. ananassap, 2 el. gewelde rozijnen, 2 el. ketjap, 1 tl. djahé (gemberpoeder).

Bereiding:
Snijd de kalkoenhaasjes klein en bestrooi dit met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Fruit de gehakte ui en de kerrie mee. Voeg de kleingesneden appelen, de bananen in plakjes, de ananasstukjes, het sap, de rozijnen, de ketjap en de djahe toe en stoof dit gedurende ca. 15 minuten.

Serveertip:
Kalkoenschotel met gekookte rijst, atjar tjampoer en ijsbergsla met vruchten.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand