Kipfilet gevuld met gremolata
Benodigdheden : 2 dubbele kipfilet, 150 gram boeren belegen kaas geraspt, 3 teentjes knoflook fijn hakken, 30 gram peterselie fijn hakken, 1 citroenschil raspen, 1/2 th. zout, 1 el citroenolie.
Bereiding : Snij de kipfilet doormidden, zodat er 4 stukken onstaan. Snij de filet in de lengte in zodat er zakjes onstaan.
Meng de bovenstaande ingrediĆ«nten en vul de kipzakjes met het “kaasmengsel”. Steek ze met een of meerdere prikkertjes goed vast. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Oven voor verwarmen op 180 graden, Ovenschaal invetten met boter. Dan de filet inwrijven met zout en peper en een klein beetje citroenolie. Kip in de ovenschaal in 20
minuten gaar laten worden. Verwijder voor het opdienen waar mogelijk is de stokjes uit het vlees.
Serveren met :
240 gram Risotto, 400 gram erwten (diepvries), boter smelten in koekepan en daar in kleine stukjes gesneden paprika laten smoren.
Eet smakelijk