Kwartels in rode wijnsaus

Ingrediënten:
4 – 8 kwartels, zout, peper, 50 gr. boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 35 gr. bloem, 3 dl. rode wijn, 1 el. kappertjes, 1 dl. slagroom, allesbinder.

Bereiding:
Bestrooi de kwartels met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd de kwartels warm. Fruit de gehakte ui met de kleingesneden knoflook in de bakboter en voeg bloem toe. Roer dit door elkaar. Giet de wijn, scheutje voor scheutje, in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Leg de kwartels terug en stoof het geheel gedurende 30 minuten. Voeg de kappertjes en de room al roerende toe. Bind met allesbinder en verwarm het gerecht nog 5 minuten.

Serveertip:
Kwartels met gegratineerde witlof/aardappelpureeschotel.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand