Parelhoen uit de braadpan met champignons

Ingrediënten:
Parelhoen, 50 gr. bacon of katenspek in reepjes, kipkruiden, 50 gr. boter, 200 gr. champignons, 1 tl. tijm of oregano, 1 dl. witte wijn of sherry, 1 dl. slagroom, allesbinder.

Bereiding:
Trek het borstvel iets terug, verdeel de bacon over het borstgedeelte en leg het vel terug. Bestrooi binnen-, en buitenkant met kipkruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats het deksel schuin op de pan en braad de parelhoen 60 a 70 minuten. Voeg zo nodig vocht toe en keer de parelhoen regelmatig. Neem de parelhoen uit de pan en houd deze warm. Voeg de champignons in plakjes, de tijm en de wijn toe en verwarm dit ca. 10 minuten. Voeg de room toe en bind het vocht met allesbinder tot een saus. Snijd de parelhoen in vieren en verwarm de delen nog 10 minuten in de saus.

Serveertip:
Parelhoen met gekookte worteltjes, sla en gekookte aardappelen.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand