Reebiefstuk met hurbertussaus

Ingrediënten:
4 reebiefstukjes ca. 150 gr., 100 gr. bacon, 1 ui, 250 gr. champignons, 2 el. tomatenpuree, 2 dl. bouillon, 1 el. kervel, 3 el. bloem, 40 gr. boter, zout en peper.

Bereiding:
Bestrooi de reebiefstukjes met zout en peper. Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte ui. Voeg de champignons in plakjes, de puree, de bouillon, de kervel toe en verwarm dit gedurende 10 min. Verwarm de boter in een andere pan en bak hierin de biefstukjes aan beide zijde bruin reken 3 a 4 min. aan iedere kant. Bind de saus met de aangemengde bloem. Neem de biefstukjes uit de pan, blus de bakboter met water en voeg dit toe aan de saus. Maak deze op smaak af met peper.

Serveertip:
Gebakken reebiefstuk met hubertussaus, gestoofde appeltjes, sperzieboontjes en gekookte aardappelen.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand