Ingrediënten:
4 houtsnippen, 4 plakjes bardeerspek, 200 grotchampignons, 1 dl. droge witte wijn, 2 el. cognac of vieux, 2 el. slagroom, 50 gr. boter, keukendraad, zout en peper.
Bereiding:
Bestrooi de houtsnippen met zout en peper, bedek het borstgedeelte met spek en gebruik het keukendraad. Verwarm de boter in een pan of ovenschaal en bak hierin de snippen rondom bruin. Plaats deze vervolgens 35 min. in een voorverwarmde oven 175 gr. Neem de snippen uit de oven en snijd het borstgedeelte eraf. Houd dit warm in de oven. Hak het overige vlees met de ingewanden fijn en doe dit terug in de pan. Blus met de wijn en de cognac en laat dit even inkoken. Wrijf het mengsel door een zeef in de pan en voeg de champignons in plakjes en de room toe. Verwarm dit ca. 10 min. en leg het borstvlees nog even terug in de saus. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.
Serveertip:
Snip uit de oven met gekookte broccoli en gekookte aardappeltjes.