Ingrediënten 4 personen
- 400 gram kippenlevertjes
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 gram boter
- Zout, chili peper
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 100 ml witte wijn
- 400 gram tagliatelle
- 1 volle eetlepel gehakte peterselie
- 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- peper
Bereiding
- Maak de kippenlevers schoon en snijd ze in grove stukken
- Pel en snipper de ui
- Verhit in een grote koekenpan de olijfolie met de boter. Fruit hierin eerst de uisnippers zacht
- En voeg dan de stukjes kippenlever toe
- Bak ze 3 minuten
- Voeg zout, chilipeper en Italiaanse kruiden toe
- Roer de tomatenpuree door de levertjes en schenk de witte wijn in de pan. Laat kort pruttelen zonder deksel.
- Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de
- Levertjes in de pan.
- Voeg eventueel wat extra kookwater toe als de saus niet smeuïg genoeg is.
- Laat op hoog vuur even koken.
- Meng de peterselie en twee eetlepels kaas door de saus en verdeel over 4 diepe borden.
- Bestrooi de rest van de geraspte kaas en met wat extra versgemalen peper.
- EET SMAKELIJK