Tagliatelle met kippenlevers

Ingrediënten 4 personen

  • 400 gram kippenlevertjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 gram boter
  • Zout, chili peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 400 gram tagliatelle
  • 1 volle eetlepel gehakte peterselie
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • peper

Bereiding

  • Maak de kippenlevers schoon en snijd ze in grove stukken
  • Pel en snipper de ui
  • Verhit in een grote koekenpan de olijfolie met de boter. Fruit hierin eerst de uisnippers zacht
  • En voeg dan de stukjes kippenlever toe
  • Bak ze 3 minuten
  • Voeg zout, chilipeper en Italiaanse kruiden toe
  • Roer de tomatenpuree door de levertjes en schenk de witte wijn in de pan. Laat kort pruttelen zonder deksel.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de
  • Levertjes in de pan.
  • Voeg eventueel wat extra kookwater toe als de saus niet smeuïg genoeg is.
  • Laat op hoog vuur even koken.
  • Meng de peterselie en twee eetlepels kaas door de saus en verdeel over 4 diepe borden.
  • Bestrooi de rest van de geraspte kaas en met wat extra versgemalen peper.
  • EET SMAKELIJK

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand