Tam konijnragout

Ingrediënten:
Konijndelen rug en achterpoten, 1 bouillontablet voor 1/2 bouillon, 2 uien, 1 kleine winterwortel, selderie, 1/2 tl. peper, 1/2 tl. kruidnagelpoeder, 1/2 tl. laurierpoeder, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 1 el. citroensap, 2 eidooiers, 1/2 dl. slagroom, zout en peper.

Bereiding:
Breng ruim water met de konijndelen, en het bouillontablet, de gehakte uien, de kleingesneden wortel, de gehakte selderie en de kruiden aan de kook. Schuim dit na enige tijd af en laat dit gedurende 25 min. trekken. Zeef de bouillon en snijd het konijnvlees klein. Verwarm de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en goed dan de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan. Breng het geheel aan de kook. Voeg het vlees en het citroensap toe. Roer de eidooiers los met de room en voeg dit al roerende toe aan pan en verwarm dit ca. 10 min. Maak de ragout op smaak af met zout en peper.

Serveertip:
Konijnragout in rijstrand met gekookte peultjes en gemengde salade.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand