Tamme eend met zuurkool

Ingrediënten:
1 tamme eend, zout, peper, 40 gr. boter, 600 gr. zuurkool, 1/2 ltr. blik ananasstukjes, 150 gr. gewelde pruimen, 3 dl. droge witte wijn, 2 dl. slagroom, peper.

Bereiding:
Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of gebruik een houten satéprikker. Bestrooi de binnenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin de eend rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het geheel gedurende 30 minuten. Neem de eend uit de pan en houd deze warm. Leg de zuurkool onderin de pan daarop de uitgelekte ananasstukjes, de pruimen, de wijn en de eend. Stoof het geheel gedurende 60 minuten. Voeg de room toe aan de pan en maak het gerecht op smaak af met wat peper.

Serveertip:
Eend met zuurkool, tutti frutti en gegratineerde aardappelpuree.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand