Tamme gans uit de oven

Ingrediënten:
Tamme gans, 15 gr. boter, lever, hart, maag, 3 goudrenetten, 2 gekookte aardappelen, 10 gehakte hazelnoten, 1 snee oud wit brood, 4 el. gewelde rozijnen of abrikozen, 1/2 dl. witte wijn, zout, peper en cocktailprikkers.

Bereiding:
Vraag de poelier naar een gans zonder borstbeen. Verwarm de boter in een pak en bak hierin de verkleinde organen rondom bruin. Voeg de klein gesneden geschilde appels, de aardappelen in blokjes, de noten en het geweekte en uitgeknepen brood toe en roerbak dit 5 minuten. Voeg de rozijnen, de wijn, zout en peper toe en meng dit. Vul hiermee de gans en steek deze dicht met cocktailprikkers. Bestrooi de buitenkant met zout en peper en leg de gans in een overschaal of braadslede met een bodempje water. Prik gaatjes in het vel met een houten sateprikker. Plaats de gans in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende 90 tot 120 minuten, afhankelijk van leeftijd en gewicht van gans. Bedruip de gans regelmatig met het braadvocht.

Serveertip:
Gans met gestoofde rode kool, tutti frutti en gekookte aardappelen.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand