Wild konijn in pruimensaus

Ingrediënten:
Wild konijn in delen, 200 gr. gedroogde pruimen, 1/2 ltr. sinaasappelsap, 1 tl. kruidnagelpoeder, 1 tl. nootmuskaat, 1 tl. gekneusde peperkorrels, 2 tl. kaneel, 1 dl. rode wijn, 1 bekertje crème fraîche, 50 gr. boter, zout en peper.

Bereiding:
Week de pruimen in het vruchtensap met de kaneel gedurende 12 uur. Bestrooi de konijndelen met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg vervolgens de wijn, de overige kruiden en de pruimen toe, stoof het geheel ca. 60 min. Voeg de crème fraîche al roerende toe en maak het stoofvocht op smaak af met zout en peper.

Serveertip:
Wild konijn in pruimensaus met rode kool en gekookte rijst.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand