Ingrediënten:
1 groot wild konijn of 2 kleine konijnen, 2 klein gesneden uien, 1 tl. suiker, 4 kruidnagels, stukje pijpkaneel of 2 tl. kaneel, 1 tl. nootmuskaat, 4 el. citroensap, 1 1/2 dl. rode wijn, 100 gr. gewelde rozijnen, 3 el. bloem, 75 gr. boter, zout en peper.
Bereiding:
Snijd het konijn in delen en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg de gehakte uien en de overige ingrediënten, behalve de rozijnen en de bloem toe. Sluit de pan en stoof dit ca. 70 min. Laat de bloem licht bruin worden in een droge pan en voeg al roerende 2 el. water of rode wijn toe. Bind het stoofvocht met de bloem en de rozijnen toe. Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Serveertip:
Gestoofd konijn met rode kool en gekookte aardappelen.