Wild zwijn stoofpot

Ingrediënten:
600 gr. wild zwijn poulet zonder bot, 2 uien, 1 teentje knoflook, 250 gr. champignons, 2 plakken knolselderij, 100 gr. spek, 2 dl. rode wijn, 5 el. bloem, 2 tl. tijm, 2 tl. rozemarijn, een paar takjes selderij, 100 gr. boter, peper en zout.

Bereiding:
Bak het kleingesneden spek uit in een pan. Bestrooi het kleingesneden poulet met zout en peper en bak dit rondom bruin in het spekvet. Voeg de boter toe en vervolgens de gehakt uien, de knoflook en de selderij in blokjes. voeg de voorverwarmde wijn, de tijm, de rozemarijn en de selderij toe en laat het geheel ca. 120 min. stoven. Voeg de laatste 20 min. de champignons in plakjes toe. Bind het aangemengde bloem en maak het geheel op smaak af met zout en peper.

Serveertip:
Wild zwijn stoofpot, gekookte rijst, vermengd met doperwten en mais.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand