Wilde eend met sinaasappelpartjes

Ingrediënten:
1 wilde eend, 2 sinaasappelen, 100 gr. boter, zout en peper.

Bereiding:
Bestrooi de eend met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de eend rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de eend, gedurende 60 min. Keer de eend regelmatig en bedruip het met braadvocht. Snijd de oranje sinaasappelschil (geen wit) in dunne reepjes en kook deze in 1 1/2 dl water gedurende 5 min. Voeg dit de laatste 10 min van de braadtijd toe. Snijd het sinaasappelvruchtvlees in partjes, neem de eend uit de pan en verwarm de partjes nog even in het braadvocht.

Serveertip:
Gebraden een met sinaasappelpartjes, gekookte bloemkool en gebakken aardappelbolletjes of kroketjes.

Barbecue kopen?

barbecues

Recept van de Maand