Ingrediënten:
1 wilde gans, 1 pot kersen op sap, 2 dl. rode port, 1 tl. kaneel, aardappelmeel, 8 el. rode bessenjam, 1 ui, 4 worteltjes, 1 tl. tijm, 1 tl. laurierpoeder, peterselie, 1 dl. bouillon, 1 dl. rode wijn, 150 gr. boter, zout en peper.
Bereiding:
Bestrooi de gans aan de binnen- en buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de gans rondom bruin. Voeg de gehakt ui, de klein gesneden worteltjes, de tijm, de laurier, de peterselie, de bouillon en de wijn toe en plaats de gans in een voorverwarmde oven 200 gr. gedurende 10 min. en daarna op 180 gr. gedurende 80 min. Keer de gans regelmatig en bedruip deze met het braadvocht. Verwarm de kersen op sap met de port en de kaneel en laat dit inkoken tot de helft. Voeg de jam toe en bind eventueel met aangemengd aardappelmeel. Neem de gans uit de oven en leg deze op een voorverwarmde schaal en giet er kersensaus overheen. Voeg de overige saus toe aan het braadvocht en roer de aanbaksels los.
Serveertip:
Gebraden gans met kersensaus, sperzieboontjes, tutti frutti, en gekookte aardappelen.